Naleśniki z farszem
Polecamy sprawdzony przepis dla dzieci na naleśniki z farszem.
Opublikowano: piątek, 13 grudnia 2013 09:24
Reklama
Na ciasto:
Reklama
- 1,5 szklanki mąki,
- szklanka mleka,
- szklanka wody mineralnej niegazowanej,
- 2 jajka,
- szczypta soli,
- oliwa z oliwek.
Na farsz:
- 4–5 pieczarek,
- szczypiorek,
- łyżka masła,
- 2 łyżki śmietany 24%,
- 200 g szynki pokrojonej w kostkę,
- pół puszki kukurydzy,
- 100 g sera żółtego pokrojonego w kostkę.
Mleko, jaja, wodę, mąkę, sól i łyżkę oleju zmiksuj na jednolitą masę. Ciasto pozostaw na ok. 30 minut. Usmaż naleśniki. Przygotuj farsz. Odłóż kilka łodyg szczypiorku, a resztę pokrój. Pieczarki pokrój w plasterki. Uduś je, pod koniec dodaj szczypiorek i śmietanę. Wymieszaj z pozostałymi składnikami, przypraw pieprzem. Na naleśniki nałóż farsz, zwiąż je szczypiorkiem, jak mieszki lub zwiń w rulony i serwuj przekrojone na pół.
Reklama
Porcja dla dziecka = 1–2 naleśniki.
Reklama
Reklama
Reklama