Reklama

Na ciasto:

Reklama
  • 1,5 szklanki mąki,
  • szklanka mleka,
  • szklanka wody mineralnej niegazowanej,
  • 2 jajka,
  • szczypta soli,
  • oliwa z oliwek.

Na farsz:

  • 4–5 pieczarek,
  • szczypiorek,
  • łyżka masła,
  • 2 łyżki śmietany 24%,
  • 200 g szynki pokrojonej w kostkę,
  • pół puszki kukurydzy,
  • 100 g sera żółtego pokrojonego w kostkę.

Mleko, jaja, wodę, mąkę, sól i łyżkę oleju zmiksuj na jednolitą masę. Ciasto pozostaw na ok. 30 minut. Usmaż naleśniki. Przygotuj farsz. Odłóż kilka łodyg szczypiorku, a resztę pokrój. Pieczarki pokrój w plasterki. Uduś je, pod koniec dodaj szczypiorek i śmietanę. Wymieszaj z pozostałymi składnikami, przypraw pieprzem. Na naleśniki nałóż farsz, zwiąż je szczypiorkiem, jak mieszki lub zwiń w rulony i serwuj przekrojone na pół.

Reklama

Porcja dla dziecka = 1–2 naleśniki.

Reklama
Reklama
Reklama