Agnieszka Kaczorowska gotuje z rodziną
fot. Instagram

Kaczorowska lubi wygodę i MROZI posiłki. Fanki oburzone: „dziecku trzeba codziennie gotować!”

Agnieszka Kaczorowska jest zapracowaną mamą i do gotowania podchodzi zadaniowo. Na Instagramie pokazała, jak cała jej rodzina szykuje posiłki: ma być zdrowo, ale i dużo − tak aby starczyło na co najmniej kilka dni. Jak jej się to udaje?
Magdalena Drab
Agnieszka Kaczorowska gotuje z rodziną
fot. Instagram
Agnieszka Kaczorowska lubi pokazywać, jak spędza czas w domu z mężem i córeczką. Tym razem zdradziła, jak organizuje rodzinne gotowanie i przygotowuje posiłki dla siebie i rocznej Emilki. Okazuje się, że tancerka jest mistrzynią planowania, także w kuchni, szykuje dania na kilka dni, a część z nich zamraża na później. Niemałą pomocą służy jej mąż i... kilka praktycznych kuchennych gadżetów. Ale nie wszystkie fanki zareagowały pozytywnie na jej kulinarne pomysły: niektóre twierdzą wręcz, że nawet mając mnóstwo pracy, powinno się codziennie gotować dziecku świeże posiłki.

Agnieszka Kaczorowska gotuje dla rodziny i... zamraża posiłki

Agnieszka Kaczorowska pochwaliła się na Instagramie swoją stylową kuchnią, a przy okazji zdradziła, jak udaje jej się, mimo nawału pracy, przygotowywać jedzenie dla siebie i rodziny. Z jej najnowszego postu wynika, że to mąż tancerki, Maciek Pela, szefuje w kuchni, a Agnieszka z córeczką pomagają ogarnąć rodzinne gotowanie. Poruszenie wśród fanów wywołało jednak inne wyznanie Kaczorowskiej: tancerka wyjawiła, że aby mieć mniej pracy i zawsze szybkie posiłki na każdy dzień, wraz z mężem raz na jakiś czas gotują jak najwięcej i mrożą jedzenie. Potem już tylko rozmrażają wcześniej ugotowane dania, także dla rocznej Emilki. „Raz na 3-4 dni planujemy wszystkie posiłki i spisujemy potrzebne produkty, potem raz gotujemy jak najwięcej się da i mamy bazę do danych posiłków lub gotowe mrozimy” − napisała Kaczorowska. 

Mąż tancerki sprostował wprawdzie w jednym z komentarzy, że dziewczynka je najwyżej jeden rozmrażany posiłek dziennie i zawsze dostaje coś świeżego, ale i tak nie spodobało się to fanom Agnieszki. „A ja uważam, że można codziennie ugotować dziecku coś świeżego. Zawsze to lepsze niż mrożone”, „Wielu ludzi pracuje, a mimo to jakoś sobie radzi i codziennie gotuje” − komentują. Troskliwi fani, chcą pomóc Kaczorowskiej w przygotowywaniu zdrowych i świeżych posiłków bez konieczności mrożenia, polecają jej zakup robota kuchennego, jak Thermomix czy Lidlomix. Takie urządzenie pozwala na szybkie ugotowanie prostego czy nawet bardziej skomplikowanego dania, ma funkcję gotowania na parze, miksuje i rozdrabnia. A do tego można korzystać z wielu przepisów stworzonych dla dzieci. 


Kaczorowska z kolei do rodzinnego gotowania poleciła fanom garnki marki Philipiak Milano − teraz ze zniżką 25% na hasło 'Agnieszka'!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rodzinne gotowanie 👨‍👩‍👧, czyli Tata szefuje w kuchni, a dziewczyny pomagają.👨‍🍳 Raz na kilka dni ogarniamy posiłki na przód, aby mieć choćby podstawę lub gotową całość do pomrożenia.💪🏻 Od kiedy Emi je z nami i my jemy znacznie zdrowiej, więcej planujemy i robimy zakupy z listą...🙈 Emilka wprowadziła do naszego życia ogromne zmiany w każdej sferze życia.🥰 #Pelawkuchni #Pelakowelove #Pelakinanowym _________________________ Łapcie zniżkę do sklepu @philipiakmilano na 25% rabatu 👉🏻 hasło: Agnieszka 💪🏻 Kod obowiązuje na zestaw garnków optimum futuro, na filtr do wody i filtr powietrza.👌🏻 Zniżka ważna do 25.08 i dodaje się do rabatów, które są już na stronie.☺️ #philipiakmilano #philipiakmilanopoland

Post udostępniony przez Agnieszka Kaczorowska-Pela (@agakaczor)

Redakcja poleca: Nowy Babymoov Nutribaby+ ułatwia życie rodzicom! Zobacz, jak działa [WIDEO]
Nowy robot kuchenny Babymoov Nutribaby+ pozwala gotować na parze, miksować, rozmrażać a nawet ugotować jajka. Wszystko po to, by rodzinne gotowanie było przyjemniejsze i zajmowało mniej czasu.

Czy mrożonki są zdrowe dla dzieci?

Dietetycy nie widzą przeszkód, by podawać mrożonki dzieciom od 1. roku życia albo mrozić własnoręcznie przygotowywane posiłki. Mrożonki mogą być świetnym źródłem witamin dla dziecka, zwłaszcza wczesną wiosną, gdy brakuje świeżych owoców i warzyw. Zamrożone od razu po zbiorze zachowują smak i wartości odżywcze. A domowy posiłek, schłodzony, poporcjowany i zamrożony, na pewno będzie zdrowszy niż gotowe danie ze sklepu. Rozmrażane danie, np. zupę, warto zagotować przed podaniem dziecku, by zachować jak największą sterylność.

Zobacz też:
Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Zobacz także

Popularne tematy