GRY
 
 

Bakaliowe batoniki z masłem orzechowym

Dla dziecka od 3. roku życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

Bakaliowe batoniki
fot. mat. pras. Lubella

Składniki

  • 1 szklanka płatków ryżowych (np. Lubella z crunchem ryżowym i żurawiną )
  • 1 garstka orzechów nerkowców 
  • 3 suszone figi 
  • 8 suszonych daktyli
  • 3 łyżki masła orzechowego 
  • 1 łyżka pestek dyni 
  • 1 łyżka pestek słonecznika

Przygotowanie

Suszone owoce mocz we wrzątku przez ok. 15 minut, odsącz, posiekaj. Dodaje masło orzechowe, zmiksuj. Wrzuć płatki ryżowe oraz pestki i posiekane, podprażone orzechy, wszystko razem bardzo dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną masę rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia na grubość ok. 2-3 cm. Zawiń mocno w papier, nakryj deską do krojenia i włóż na ok. 2-3 godziny do lodówki.

Wypróbuj też inne przepisy na słodycze i desery

źródło: Przepis pochodzi z materiałów prasowych marki Lubella

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Doładuj
Przeładuj