Beata Pawlikowska, Śniadania świata (Edipresse)

0 kupi ponownie
0 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (0)

O produkcie

Chcesz wiedzieć, jakie śniadania jada się na świecie? Przeczytaj książkę Beaty Pawlikowskiej "Śniadania świata". Ta znana podróżniczka opisuje dania, jakie jadają ludzie mieszkający w 50 krajach - od Argentyny i Australii przez Anglię, Brazylię, Egipt, Indie, Japonię, Kolumbię, Mauritius, Mongolię i Meksyk aż po Paragwaj, Peru, Sri Lankę, Tanzanię, Turcję, Tybet i Zanzibar. Z tej książki dowiesz się, że w w Indiach na śniadanie jedzą placek z gorącą ciecierzycą w sosie curry, w Kolumbii - świeżo upieczony pieróg ze szpinakiem, w Bhutanie – czerwony himalajski ryż i słoną herbatę z masłem jaka, w Meksyku i Gwatemali – tortillę z nadzieniem z czarnej fasoli, a w Kenii – pikantny gulasz z warzyw z soczewicą. "Śniadania świata" to dodatkowo ponad 80 autorskich przepisów na śniadania z kaszy jaglanej, kaszy gryczanej, kaszy quinoa, brązowego i czerwonego ryżu, placki śniadaniowe, zdrowe ciastka śniadaniowe, domowe muesli i owsianki. Tytuł: Śniadania świata Autor: Beata Pawlikowska Kategoria: kuchnia i diety Data wydania: styczeń 2018 ISBN 9788381172899 Oprawa: miękka Liczba stron: 512 Format: 165x240

Opinie

Nie zostawiaj dziecka samego w aucie