Pieczywo Zawiera Błonnik, różne rodzaje
Pieczywo ma bardzo dobry skład. Nie zawiera zbędnych dodatków i ulepszaczy. Jest syte, świetny zamiennik zwykłego pieczywa gdy jesteśmy na diecie. Zawiera sporą dawkę błonnika przez to jest syte. jest lekkie nie ma odczucia przejedzenia po nim. Dodatkowo błonnik reguluje procesy trawienne, przyspiesza metabolizm. Dla mnie świetny zdrowy produkt.
Zalety
Zdrowa alternatywa dla zwykłego pieczywa, lekki, syty, duża zawartość błonnika, pozytywnie wpływa na układ pokarmowy
Wady
0
0

Pieczywo Zawiera Błonnik, różne rodzaje (Granex)

1 kupi ponownie
7 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (7)

O produkcie

Pieczywo Zawiera Błonnik wytwarzane jest z pełnych ziaren sześciu zbóż - żyta, pszenicy, kukurydzy, owsa, jęczmienia i amarantusa z dodatkiem ziaren słonecznika. Jest to produkt całkowicie naturalny, nie zawierający sztucznych spulchniaczy i ulepszaczy czy mleka w proszku. Charakteryzuje się unikalną na rynku, bardzo wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Jest to błonnik rozpuszczalny o właściwościach probiotycznych, regulujący działanie układu trawiennego. 100 g pieczywa zawiera 13,8 g błonnika, co sprawia, że jedna jego kromka zapewnia ok. 3% dziennego zapotrzebowania organizmu na ten składnik.  Składniki: krajanka żytnia (61,6%), otręby pszenne, pszenica (7,9%), kasza jęczmienna (7,9%), grys kukurydziany (4%), płatki owsiane (3,2%), błonnik: inulina (2,8%), ziarno słonecznika (0,8%), mąka z amarantusa (0,6%), sól. Produkt zawiera zboża zawierające gluten. Jedna kromka (ok. 6 g) dostarcza: kcal 20 - 1%, cukry 0,1 g - 0%, tłuszcz 0,2 g - 0%, kw. tłuszcz. nasycone <0,1 g - 0%, sód <0,1 g - 1%, błonnik 0,8 g - 3% % GDA* *% wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej.

Opinie

DODAJ OPINIĘ