Sabrina Ghayour, Persiana (Wydawnictwo Insignis)

0/5 na 0 recenzji
0,0
0% kupi ponownie

Opis: „Persiana” napisana przez Sabrinę Ghayour to pean na cześć bliskowschodnich smaków i składników. Książka zawiera 100 przepisów na nowoczesne i łatwe w przygotowaniu wersje tradycyjnych potraw z południowych i wschodnich wybrzeży Morza Śródziemnego.
To skarbnica przepisów dla osób rozpoczynających swoją przygodę z gotowaniem i dla profesjonalistów. Jest przejrzyście i przystępnie napisana.
 Książka „Persiana” została uznana za Książkę Kucharką Roku przez dwa magazyny: „Observer Food Monthly” oraz „Food & Travel”.

O autorce:
Sabrina Ghayour jest szefem kuchni, autorką poczytnych książek kucharskich i nauczycielką gotowania. Sabrina Ghayour jest obecnie jedną z najbardziej znanych popularyzatorek kuchni bliskowschodniej.
W ramach swojej działalności razem z Anną Hansen przygotowała w restauracji The Modern Pantry cykl kolacji zatytułowany Passage to Persia, zapraszając do współpracy między innymi Bena Spaldinga, Omara Allibhoya, Alexisa Gauthiera i Tima Andersona; przygotowywała też menu na organizowany przez Olivera Peytona Friday Night Social w the National Gallery i gotowała gościnnie w restauracji Brunona Loubeta Grain Store.
Sabrina Ghayour regularnie występuje w programach telewizyjnych, takich jak BBC Good Food Show czy Taste London, a jej przepisy pojawiają się na łamach wielu pism: "The Times", "The Sunday Times", "The Evening Standard", "The Guardian", "The Independent", "The Telegraph".
 
Tytuł: Persiana
Autor: Sabrina Ghayour
Tłumaczenie: Dorota Malina
Oprawa: twarda
Wymiary: 246x189 mm
Liczba stron: 240
ISBN 978-83-65743-27-5
Data wydania:  listopad 2017
 
Gdzie można kupić: sklep internetowy empik.com

  • Cena:
  • 1.00 ml 69.00 zł
2017-11-23

Opinie (0)

Filtruj:
Sortuj:

Top produkty w kategorii: Książki podróżnicze, przewodniki

Producenci polecają

Top produkty