Barszczyk zmiksowany

Dla dziecka od 9. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

potrawy wigilijne dla dzieci barszcz przecierany
fot. Łukasz Zandecki, stylizacja: Maria Szkop

Składniki

  • mała marchewka
  • kawałeczek pora
  • nieduży ziemniak
  • nieduży burak
  • natka pietruszki
  • łyżeczka masła
  • 40 g surowego mięsa z piersi indyka (kawałek wielkości około 1/4 dłoni)

Przygotowanie

Warzywa umyj, obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Mięso umyj, oczyść. Razem w warzywami wrzuć je do wrzącej wody i gotuj 25–30 minut. Gdy składniki będą miękkie, dodaj natkę i wszystko zmiksuj (zupa powinna być dość gęsta). Dodaj masło, wymieszaj. Zupkę ozdób posiekaną natką.

źródło: "Twoje dziecko"
Oceń artykuł

Ocena 5 na 8 głosy

Popularne tematy