GRY
 
 

Barszczyk zmiksowany

Dla dziecka od 9. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

zupy_na_listopad2011_13.jpg
fot. Łukasz Zandecki, stylizacja: Maria Szkop

Składniki

  • mała marchewka
  • kawałeczek pora
  • nieduży ziemniak
  • nieduży burak
  • natka pietruszki
  • łyżeczka masła
  • 40 g surowego mięsa z piersi indyka (kawałek wielkości około 1/4 dłoni)

Przygotowanie

Warzywa umyj, obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Mięso umyj, oczyść. Razem w warzywami wrzuć je do wrzącej wody i gotuj 25–30 minut. Gdy składniki będą miękkie, dodaj natkę i wszystko zmiksuj (zupa powinna być dość gęsta). Dodaj masło, wymieszaj. Zupkę ozdób posiekaną natką.

źródło: "Twoje dziecko"

Ocena (8 ocen)

4.9
Doładuj
Przeładuj