Bezglutenowe naleśniki

Dla dziecka od 3. roku życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

Składniki

  • 1 szklanka mąki gryczanej
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2,5 szklanki mleka roślinnego (domowe klik, klik, klik)
  • oleju do smażenia (tylko na posmarowanie patelni)
  • ulubiona konfitura
  • twaróg
  • owoce

Przygotowanie

Mąkę gryczaną, kukurydzianą i ziemniaczaną wymieszaj z mlekiem i odstaw ciasto na minimum 15 minut. Jeśli jest zbyt gęste, dolej jeszcze kilka łyżek wody. Smaż na posmarowanej tłuszczem patelni teflonowej (tylko pierwszy naleśnik, później już na suchej).
Usmażone naleśniki możesz podawać z serem i owocami. Ja najbardziej lubię ze Śliwellą, solonym karmelem lub konfiturą truskawkową. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na naleśniki dla dziecka

źródło: Przepis dodała nasza czytelniczka Joanna G.

Dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

Oceń artykuł

Ocena 6 na 2 głosy

Popularne tematy