GRY
 
 

Błyskawiczny krupniczek

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

Czas przygotowania do 45 min.

Poziom trudności średni

zupa, krupnik, zupa warzywna
fot. Fotolia

Składniki

  • dwie łyżki mrożonej włoszczyzny krojonej w paseczki,
  • 3/4 szklanki wody,
  • łyżeczka masła lub oleju,
  • łyżeczka kaszki krakowskiej.

Przygotowanie

Zagotuj w garnuszku wodę. Usuń z mieszanki warzywnej nadmiar pora. Wsyp włoszczyznę do wrzątku. Gdy zupa się zagotuje, dodaj, ciągle mieszając, kaszkę krakowską. Gotuj zupkę, aż wszystko będzie miękkie (ok. 8 minut). W razie potrzeby uzupełniaj wodę, pamiętając, że zupa dla niemowląt powinna być gęsta i podawana łyżeczką. Jeśli malec jada jeszcze potrawy miksowane, zmiksuj zupkę i dodaj łyżeczkę masła lub oleju, zagotuj.

Ocena (0 oceny)

0.0
Doładuj
Przeładuj