GRY
 
 

Brokułowa sałatka z jajkiem

Dla dziecka od 3. roku życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

Brokułowa sałatka z jajkiem
fot. Fotolia

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonych brokułów (ok. 500 g )
  • 4 jaja
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka bułki tartej
  • natka pietruszki

Przygotowanie

Umyj jajka, ugotuj je na twardo i podziel na cząstki. Natkę pietruszki opłucz, osusz i drobno posiekaj. Do osolonej wrzącej wody włóż brokuły i gotuj pod przykryciem około 5-6 minut. Następnie osącz je i przełóż do półmiska. Zrumień tartą bułeczkę na suchej patelni, dodaj masło. Brokuły udekoruj cząstkami jajek, posyp przyrumienioną bułeczką i natką pietruszki. Tak przygotowaną sałatkę podawaj na ciepło lub zimno z pieczywem pszennym lub kwadracikami ciemnego chleba z masłem.

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

źródło: Edipresse

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Ocena (1 ocena)

5.0
Doładuj
Przeładuj