GRY
 
 

Budyń łasucha

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 15 min.

Poziom trudności łatwy

budyń, deser, owoce
fot. © Michael Tewes - Fotolia.com

Składniki

  • 1,5 szklanki mleka ryżowego,
  • 3 łyżeczki karobu (mączka z chleba świętojańskiego dostępna w sklepach ze zdrową żywnością),
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 3 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej.

Przygotowanie

Szklankę mleka zmieszaj z syropem klonowym, podgrzewaj. W tym czasie wymieszaj pozostałe mleko z karobem i mąką ziemniaczaną. Wlej mieszankę do wrzącego mleka, gotuj przez chwilę ciągle mieszając. Kiedy budyń zacznie gęstnieć, rozlej do salaterek. Podawaj schłodzony, najlepiej z owocami.

Ocena (2 oceny)

6.0
Doładuj
Przeładuj