Bukiet warzyw z dipem

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

warzywa, dip, sos, potrawa, przekąska, kuchnia, jedzenie,
fot. Fotolia

Składniki

  • różyczka brokułu (może być mrożony)
  • pół ziemniaka
  • pół marchewki
  • kilka strączków mrożonej fasolki szparagowej
  • łyżeczka masła

Przygotowanie

Marchewkę obierz, opłucz, pokrój w grubsze talarki, a ziemniaka w ćwiartki. Brokuły i fasolkę opłucz. Warzywa ugotuj do miękkości. Ułóż na ogrzanym talerzyku i polej masłem. Pozwól maluchowi brać warzywa rączkami. Do maczania warzyw możesz podać w miseczce roztarty z odrobiną jogurtu twarożek naturalny.

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne

Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Popularne tematy