Bułeczki drożdżowe

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 60 min.

Poziom trudności średni

bułeczki, drożdżówki
fot. magiplus - Fotolia.com

Składniki

  • 250 ml mieszanki mlekozastępczej lub mleka,
  • 25 g drożdży,
  • 2 łyżki oleju,
  • 5 łyżek cukru,
  • 2 niepełne szklanki mąki.

Przygotowanie

Rozmieszaj drożdże z łyżeczką cukru. Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj cukier, drożdże i mieszankę mlekozastępczą. Wyrób ciasto. Pozostaw do wyrośnięcia. Formuj bułeczki (do środka możesz dodać łyżeczkę dżemu lub owoce sezonowe). Upiecz w piekarniku.

źródło: edipresse
Oceń artykuł

Ocena 5 na 10 głosy

Popularne tematy