Buraczki z żółtkiem

Dla dziecka od 7. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

Buraczki z żółtkiem
fot. AdobeStock

Składniki

  • 2 małe buraki
  • 1/2 żółtka (po 7. miesiącu) lub całe żółtko (po 10. miesiącu)
  • kilka kropel oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego

Przygotowanie

Buraki dokładnie umyj i ugotuj na parze. Obierz ze skórki. Jajko ugotuj na twardo. Buraczki zmiksuj. Roztarte żółtko dodaj do buraczków wraz z kilkoma kroplami oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego. Całość wymieszaj. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na dania z burakami 

Pomysł dania: blog kulinarny Zajadam szpinak

źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Twoje Dziecko"
Oceń artykuł

Ocena 6 na 5 głosy

Popularne tematy