Chłodnik na upalne dni

Czas przygotowania do 45 min.

Poziom trudności średni

zupa, chłodnik, barszcz
fot. fotolia

Składniki

  • jogurt naturalny (500 ml),
  • duży zielony ogórek,
  • pęczek koperku,
  • pęczek rzodkiewki,
  •  2 łyżki koncentratu barszczu z buraków ćwikłowych.

Przygotowanie

Warzywa starannie umyj i lekko osusz. Koperek drobno posiekaj, a obrany ogórek i rzodkiewki zetrzyj na tarce jarzynowej. Wszystkie składniki wymieszaj z jogurtem połączonym z koncentratem barszczu. Chłodnik podawaj z posiekanym jajem ugotowanym na twardo.
1 porcja dla dziecka = 150 g + jajo ugotowane na twardo

Zobacz też: przepis na chłodnik litewski dla dzieci
Oceń artykuł

Ocena 6 na 2 głosy

Popularne tematy