Clafoutis z owocami

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

Czas przygotowania do 35 min.

Poziom trudności łatwy

Clafoutis z jagodami
fot. mat. pras. Mój Ulubiony

Składniki

  • 200 g twarożku, np. kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
  • 150 ml mleka
  • 2 jajka
  • 50 g mąki
  • 50 g cukru pudru
  • 250 g jagód, borówek amerykańskich lub innych ulubionych owoców (mogą być mrożone)
  • masło do natłuszczenia foremek

Przygotowanie

  1. Posmaruj masłem 4 małe foremki do zapiekania lub jedną większą.
  2. Twarożek, mleko, jajka, cukier i mąkę zmiksuj na gładką masę, wylej do foremek.  
  3. Na wierzchu ułóż owoce i zapiekaj ok. 20 minut w 190 st. C.
  4. Podawaj na ciepło, oprószone cukrem pudrem.

Zobacz też inne przepisy na desery dla dziecka

źródło: mat. pras. Mój Ulubiony
Doładuj
Przeładuj