Czekoladowa pianka - ciasto bez pieczenia

Dla dziecka od 4. roku życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

czekolada, ciasto, pianka, deser
fot. © JJAVA - Fotolia.com

Składniki

  • 150 g ciastek czekoladowych kruchych
  • 50 g masła
  • 200 g śmietany kremówki
  • 2 czekolady (np. mleczna i gorzka)

Przygotowanie

Ciasteczka pokruszyć, np. blenderem. Wymieszać z rozpuszczonym masłem. Wyłożyć foremkę masą ciasteczkową, ugniatając łyżką. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać do śmietany (pamiętaj, że czekolada musi być zimna!). Wyłóż na spód z ciastek, wygładź powierzchnię i wstaw na kilka godzin do lodówki.

Sprawdź inne słodkie przepisy
Polecamy: Sernik - przepis

źródło: edipresse
Oceń artykuł

Ocena 5 na 9 głosy

Popularne tematy