GRY
 
 

Czerwona zupka z indykiem

Dla dziecka od 7. miesiąca życia

Czas przygotowania do 90 min.

Poziom trudności średni

zupa buraczana, barszcz czerowny, przepis na buraki
fot. Fotolia

Składniki

  • burak,
  • pół ziemniaka,
  • łyżeczka masła,
  • pół szklanki wody,
  • 200 g mięsa z indyka - QAFP.

Przygotowanie

Buraka umyj i w skórce ugotuj do miękkości. Ziemniaka umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę i razem z mięsem włóż do wrzącej wody. Gotuj na małym ogniu około 15 minut. Mięso wyjmij i drobno pokrój. Ugotowanego buraka ostudź (np. pod zimną wodą), a następnie obierz ze skórki. Połowę pokrój na cząstki, dodaj do ziemniaka i zmiksuj. Wsyp posiekane mięso i świeże masło. Ciągle mieszając, krótko zagotuj. Zanim podasz dziecku, sprawdź, czy zupka ma odpowiednią temperaturę.

Polecamy przepis: sałatka buraczana
Doładuj
Przeładuj