GRY
 
 

Czy ryby mogą zastąpić w diecie mięso?

zapytajnik3.jpg
Od czasu do czasu owszem. Są doskonałym źródłem łatwo strawnego i dobrze przyswajalnego białka. Dorsz, morszczuk i mintaj zawierają mało tłuszczu, za to dużo witaminy B12. Sardynki, makrele, łososie (tłuste ryby morskie) to niezwykle cenne źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A i D oraz cynku.


Odpowiada: dr Andrzej Malinowski, pediatra.
Redakcja poleca: Jakie leki na gorączkę u dziecka: radzi ekspert – film
Kiedy u dziecka trzeba obniżać gorączkę, lepszy będzie paracetamol czy ibuprofen? Dlaczego bardziej skuteczne są leki w syropie niż w czopku: wyjaśnia prof. Piotr Socha z Centrum Zdrowia Dziecka.

Ocena (0 oceny)

0.0
Doładuj
Przeładuj