GRY
 
 

Deser jabłkowo-ryżowy z jogurtem

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

kleik ryżowy, jabłko, jogurt, danie, deser
fot. Fotolia

Składniki

  • 3 łyżeczki kleiku ryżowego
  • pół średniego jabłka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1/5 szklanki wody

Przygotowanie

Jabłko umyj, obierz, zetrzyj na drobnej tarce. Zagotuj wodę, zdejmij z ognia, a następnie dodaj starte jabłko, kleik ryżowy i wszystko starannie wymieszaj. Wyłóż deser na talerzyk. Możesz w nim zrobić niewielkie zagłębienie, by wlać w nie jogurt naturalny. Podawaj dziecku łyżeczką na podwieczorek.

Dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne

Doładuj
Przeładuj