GRY
 
 

Deser z gruszek

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

Czas przygotowania do 40 min.

Poziom trudności średni

gruszki
fot. Fotolia

Składniki

  • 2-3 gruszki,
  • 2 łyżeczki soku z cytryny,
  • 2 łyżki cukru,
  • 1 łyżka masła,
  • cynamon.

Przygotowanie

Gruszki opłucz, obierz, podziel na połówki, skrop sokiem z cytryny, by nie ciemniały. Masło, cukier, cynamon lekko ogrzej w rondelku, wymieszaj. Gruszki ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej przygotowanym sosem i piecz w piekarniku ok. 20 minut. Podawaj z bitą śmietaną lub naturalnym jogurtem na podwieczorek lub jako deser.
1 porcja dla dziecka = pół gruszki + 1 łyżka jogurtu albo śmietanki

Ocena (0 oceny)

0.0
Doładuj
Przeładuj