Kasza jaglana z bakaliami

Dla dziecka od 3. roku życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

kasza, kasza jaglana, bakalie, deser, przekąska
fot. © Fanfo - Fotolia.com

Składniki

  • pół szklanki kaszy jaglanej
  • szklanka wody
  • szczypta soli
  • kilka daktyli, suszonych moreli i śliwek
  • kilka orzechów (najlepiej włoskich) i migdałów
  • miód do smaku

Przygotowanie

Kaszę jaglaną kilka razy opłukać, zalać szklanką wody i gotować na małym ogniu około 15 minut, pilnując, by się nie przypaliła. Posolić do smaku. Dodać pokrojone bakalie i miód, wymieszać. Podawać na śniadanie lub deser.

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

Oceń artykuł

Ocena 6 na 3 głosy

Popularne tematy