Deser z owocami

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 50 min.

Poziom trudności średni

ciasto, kruszonka, owoce, placek
fot. Kamila Cyganek - Fotolia.com

Składniki

  • paczka śliwek mrożonych
  • gruszka
  • jabłko
  • pół kostki masła
  • pół szklanki cukru pudru
  • 12 łyżek mąki orkiszowej
  • wanilia

Przygotowanie

Śliwki umyj. Gruszkę i jabłko obierz, pokrój w plasterki. Owoce wymieszaj, ułóż w żaroodpornym naczyniu. Masło, cukier i mąkę posiekaj, dodaj wanilię, pokrusz, by powstały grudki. Posyp nimi owoce, piecz w 180°C na złoto.
Nasza rada: Podawaj na ciepło.

Polecamy - sernik na zimno

Dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Popularne tematy