GRY
 
 

Dip czosnkowy do warzyw

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 15 min.

Poziom trudności łatwy

warzywa z dipem
fot. mat. pras. Kuhne

Składniki

  • 150 g jogurtu naturalnego (1 kubeczek)
  • łyżka majonezu
  • 2 małe ząbki czosnku
  • oregano (świeże lub suszone)
  • sól
  • pieprz

 

Przygotowanie

Jogurt wymieszaj z majonezem za pomocą małej trzepaczki. Dodaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i oregano. Dodaj sól i pieprz do smaku. Ponownie dokładnie wymieszaj. Obok dipu postaw pokrojone w słupki świeże warzywa: marchewkę, ogórka, paprykę, seler naciowy.

Zobacz też inne przepisy na zdrowe przekąski z warzywami

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Ocena (1 ocena)

5.0
Doładuj
Przeładuj