GRY
 
 

Gofrowe koreczki na słono

Dla dziecka od 3. roku życia

Czas przygotowania do 15 min.

Poziom trudności łatwy

Przekąska z gofrem
fot. mat. pras. Dan Cake

Składniki

  • opakowanie gotowych gofrów
  • garść zielonych oliwek
  • ząbek czosnku
  • oliwa
  • sok z cytryny
  • sól
  • kilka plasterków pieczonego schabu
  • garść liści świeżego szpinaku

Przygotowanie

gofry na słono wypełnione masą Z oliwek, czosnku, oliwy i soku z cytryny przygotuj pastę, miksując składniki blenderem. Dopraw lekko masę solą i pieprzem. Gofry (mogą być gotowe ze sklepu lub możesz je sama zrobić, korzystając z przepisu na domowe gofry) pokrój na trójkąty. Jeden trójkąt posmaruj pastą z oliwek, połóż plasterek pieczonego schabu, kilka liści szpinaku. Na wierzch połóż drugi gofrowy trójkąt i przebij całość  grubą wykałaczką. Zrób tyle gofrowych koreczków, na ile wystarczy ci składników. 

Uwaga! Nadzienie koreczków możesz zmieniać w zależności od swoich upodobań lub dostępności składników. 

Zobacz też przepisy na słodycze i desery


źródło: mat. pras. Dan Cake
Doładuj
Przeładuj