Ciastka „paluchy wiedźmy”, znane też pod nazwą „paluchy czarownicy” lub „palce teściowej”, idealnie wkomponują się w klimat Halloween . Przepis jest naprawdę prosty. Gwarantujemy, że gotowe ciasteczka w kształcie palców wyjdą straszliwie... pyszne ! W produkcji mogą pomóc dzieci. Przygotujcie niezbędne składniki i do dzieła! Paluchy wiedźmy na Halloween Paluchy wiedźmy robi się szybko, łatwo, a wyglądają bardzo efektownie i... przerażająco! Jesteśmy pewni, że będą hitem każdej halloweenowej imprezy. Dzieci z pewnością je pokochają! Przepis na ciastka „Paluchy wiedźmy” Aby zrobić palce wiedźmy na Halloween, potrzebujesz jedynie kilku produktów. Przygotuj: masło, mąkę, jajko, proszek do pieczenia i przyprawy do smaku. Paluchy wiedźmy – składniki: 225 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru pudru 1 jajko łyżeczka ekstraktu z wanilii i migdałów 2 i 2/3 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka soli migdały (jako paznokcie) Paluchy wiedźmy – przygotowanie: Wszystkie produkty (oprócz migdałów) zmiksuj, a następnie zagnieć. Lepkie ciasto zawiń w folię i włóż do lodówki na ok. 30 minut. Schłodzone ciasto formuj na kształt palców (pamiętaj, żeby uformować palce mniejsze niż własne, bo w piekarniku zaczną rosnąć). Migdały przetnij na połówki, a następnie umieść na końcach paluchów. Nożem delikatnie zaznacz zgięcia paluchów (robiąc paseczki). Włóż paluchy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C. Piecz 7-10 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Rada dla niecierpliwych: Jeśli nie chcesz lub nie masz czasu czekać, aż ciasto stwardnieje w lodówce, możesz włożyć je do zamrażalnika. Szybciej osiągnie...
Święta i uroczystości
22 października 2013
Szybki sposób na efektowne ciasteczka na Halloween. Wystarczy kilka minut by stworzyć takie cuda!
Potrzebne ci będą:
- babeczki
- czarno - białe ciasteczka
- kolorowe draże M&M's
- rozpuszczona czekolada
Zobacz, jak krok po kroku ozdobić Halloweenowe babeczki - sowy:
Polecamy
Porady