GRY
 
 

Jaja faszerowane

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

jajka, nadziewane, jaja, wielkanoc
fot. charlottelake - Fotolia.com

Składniki

  • 4 jajka,
  • kawałek łososia,
  • 2 łyżki jogurtu,
  • natka pietruszki,
  • kilka żurawin.

Przygotowanie

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, przekrój na pół. Wyjmij żółtka i włóż je do miseczki. Dodaj łososia obranego ze skóry, jogurt. Wszystko dokładnie rozgnieć, a potem dołóż jeszcze żurawiny i posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. Włóż do wydrążonych połówek jaj. Udekoruj żurawinami.

Polecamy - żurek wielkanocny

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Ocena (1 ocena)

6.0
Doładuj
Przeładuj