GRY
 
 

Jajecznica na parze ze szczypiorkiem

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

jajka, kuchnia, jajecznica
fot. Panthermedia

Składniki

  • jajko,
  • 2 płaskie łyżeczki masła,
  • 1 łyżka mleka,
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku.

Przygotowanie

Szczypiorek opłucz i osusz, pokrój. Jajo umyj pod bieżącą wodą i sparz wrzątkiem (przez minutę). Zagotuj wodę. Spodeczek uprzednio posmarowany masłem postaw na naczyniu z wrzącą wodą. Wybij na niego jajo, dodaj łyżkę mleka, wymieszaj wszystko i ogrzewaj jajecznicę aż do ścięcia się białka. Zanim podasz dziecku potrawę, posyp ją szczypiorkiem.

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Ocena (7 ocen)

5.1
Doładuj
Przeładuj