GRY
 
 

Jajka faszerowane szpinakiem

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 25 min.

Poziom trudności łatwy

jaja faszerowaneszpinakiem
fot. mat. pras. Knorr

Składniki

  • 12 jajek 
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr 
  • 200 g świeżego szpinaku 
  • 3 łyżki startego sera żółtego
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 20 g masła 
  • łyżka kiełków

Przygotowanie

Jajka ugotuj na twardo, przetnij wzdłuż, po czym wydrąż żółtka.
Szpinak umyj, oczyść i podsmaż na maśle. Dodaj do niego kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr dla nadania smaku i duś przez 3-4 minut, aż wszystko się połączy. Odlej nadmiar wody i odstaw resztę do ostygnięcia.
Szpinak i żółtka posiekaj. Dodaj starty ser oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj.
Farsz nakładaj na wydrążone jajka i podawaj z kiełkami.

Zobacz też inne przepisy na dania wielkanocne 

źródło: mat. pras. Knorr

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Doładuj
Przeładuj