Jarzynowy przysmak z kaszką ryżową

Dla dziecka od 7. miesiąca życia

Czas przygotowania do 25 min.

Poziom trudności łatwy

niemowlę, danie, zupa, obiadek
fot. © tycoon101 - Fotolia.com

Składniki

  • po pół małej marchewki, pietruszki i ziemniaka
  • 3 grube plastry cukinii
  • łyżeczka masła
  • pół szklanki wody
  • pół żółtka
  • 2 - 3 łyżeczki bezmlecznej kaszki ryżowej

Przygotowanie

Warzywa dokładnie umyj, obierz i ponownie opłucz. Pokrój w kostkę i ugotuj. Jajko umyj, włóż do wrzątku i gotuj około 6-8 minut. Schłodź je pod zimną wodą, oddziel białko od żółtka. Pół żółtka dodaj do ugotowanych warzyw. Wszystko zmiksuj. Dodaj kaszkę ryżową, masło i wymieszaj.

Dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

Ocena (14 ocen)

4.6
Doładuj
Przeładuj