Jogurtowy przekładaniec z granolą i dżemem

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

Jogurtowy przekładaniec z granolą
fot. mat. pras. Łowicz

Składniki

  • 1,5 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki granoli
  • 2 czubate łyżki dżemu, np. Łowicz 100% z owoców Truskawka 

Przygotowanie

  1. Połowę jogurtu wymieszaj z 2 łyżkami dżemu i nałóż na dno szklanki.
  2. Teraz przełóż do szklanki pozostały jogurt, a wierzch uzupełnij granolą.
  3. Zależnie od preferencji możesz dołożyć kolejne warstwy.
  4. Wierzch przekładańca możesz udekorować listkiem świeżej mięty.

Zobacz też inne przepisy z jogurtem naturalnym

źródło: mat. pras. Łowicz

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Popularne tematy