Kakao dla alergika

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 15 min.

Poziom trudności łatwy

deser, kakao, czekolada
fot. © Sea Wave - Fotolia.com

Składniki

  • szklanka mleka sojowego (niesłodzonego, bez dodatków)
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • szczypta cynamonu
  • odrobina wody
  • laska wanilii
  • 2 łyżeczki kakao

Przygotowanie

Kakao, cukier, szczyptę cynamonu wsypać do szklanki i wymieszać z odrobiną gorącej wody. Mleko podgrzać z wanilią. Usunąć laskę wanilii, gorące mleko wlać do kubka, dokładnie wymieszać.

Sprawdź inne słodkie przepisy

Dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

Oceń artykuł

Ocena 5 na 3 głosy

Popularne tematy