Pasta jajeczna dla dzieci na kanapkę - prosty przepis

Dla dziecka od 3. roku życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

Składniki

  • 2 jajka 
  • szczypiorek
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy 

Przygotowanie

Jajka ugotuj na twardo. Obierz i drobno posiekaj. Szczypiorek umyj i również posiekaj. Wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj majonez oraz musztardę i znów dokładnie wymieszaj.
Pasta jajeczna najlepiej smakuje rozsmarowana na bułce lub chlebie. Możesz ozdobić kanapkę, tworząc na niej ciekawe wzory lub zwierzątka, np. motyle. Wystarczy, że weźmiesz dwa plasterki jajka połączysz je bokami, dodasz trochę szczypioru i... motyl gotowy.

Smacznego!

Przepis przesłany przez Darię Rams na konkurs "Przepis na zdrowe i smaczne śniadanie dla dziecka".

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

źródło: Daria Rams

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Oceń artykuł

Ocena 6 na 2 głosy

Popularne tematy