Kasza manna

To kaszka wytwarzana z pszenicy, zawiera więc gluten.

To kaszka wytwarzana z pszenicy, zawiera więc gluten.

To kasza wytwarzana z pszenicy. Mannę – wedle najnowszych doniesień żywieniowców – możesz podać dziecku karmionemu piersią już między 5. a 7. miesiącem życia. Mleko mamy uszczelnia błonę śluzową przewodu pokarmowego i chroni organizm maleństwa przed wtargnięciem uczulającego glutenu (rodzaju białka, który znajduje się w życie, owsie, pszenicy i jęczmieniu) do jelit i automatycznie – przed powodowaną przez niego celiakią. Mała ilość kaszki zadziała jak szczepionka – uodporni malca i spowoduje, że będzie mógł jeść gluten.
Redakcja poleca: Szczęśliwa i bez stresu w czasie ciąży Jak o to zadbać? [WIDEO]
Czy można coś zrobić, by przeżyć ciążę w czasach pandemii bez lęku? Tak. W ramach akcji Szczęśliwa ciąża z Mamo, To Ja podpowiadamy, co możesz zrobić, by zmniejszyć poziom odczuwanego stresu.
Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Zobacz także

Popularne tematy