GRY
 
 

Kefir z purée ziemniaczanym

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

ziemniaki, obiad
fot. Panthermedia

Składniki

  • pojemnik świeżego kefiru
  • dwa niezbyt duże ziemniaki
  • 1/4 szklanki mleka
  • łyżeczka masła
  • łyżeczka koperku

Przygotowanie

Ziemniaki umyj, cienko obierz, ugotuj do miękkości. Odcedź, rozetrzyj drewnianą łyżką na jednolitą masę. Dodaj mleko oraz świeże masło i ciągle mieszając mocno podgrzej. Sprawdź świeżość i smak kefiru i wlej go do kubeczka. Ziemniaki posyp drobniutko pokrajanym koperkiem.

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy

Ocena (0 oceny)

0.0
Doładuj
Przeładuj