GRY
 
 

Kiszony barszczyk

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 60 min.

Poziom trudności łatwy

barszcz
fot. Fotolia.pl

Składniki

  • 1 kg buraków
  • 2 l przegotowanej ciepłej wody
  • skórka razowego chleba
  • ząbek czosnku

Przygotowanie

Kilogram mniejszych buraków wyszoruj, obierz, pokrój w cienkie plastry, ułóż w wyparzonym kamiennym garnku, zalej dwoma litrami przegotowanej ciepłej wody, dodaj skórkę razowego chleba i ząbek czosnku. Nakryj talerzykiem i trzymaj w cieple kilka dni. Gdy barszcz będzie kwaskowy, zlej go do butelek, szczelnie zakorkuj i trzymaj w lodówce.
 


źródło: Paulina Wawrzyniak

Dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

Ocena (1 ocena)

6.0
Doładuj
Przeładuj