GRY
 
 

Klopsiki rybne

Dla dziecka od 15. miesiąca życia

Czas przygotowania do 60 min.

Poziom trudności łatwy

fot. Fotolia

Składniki

  • 250 g morszczuka lub dorsza
  • 2 łyżki siekanego koperku
  • pół cebuli
  • 2 łyżki bułki tartej
  • białko
  • 2 łyżki mąki
  • litr bulionu lub tłuszcz do smażenia
  • sól
  • pieprz ziołowy

Przygotowanie

Rybę zmiksuj lub przepuść przez maszynkę do mięsa. Dodaj drobno posiekaną cebulę, koperek, bułkę tartą i białko. Masę dokładnie wyrób, dopraw solą i pieprzem ziołowym. Wilgotnymi dłońmi formuj niewielkie klopsiki, obtaczaj je w mące i wrzucaj na rozgrzany olej. Smaż na złoty kolor. Klopsiki możesz też ugotować w bulionie przez ok. 7 minut. Podawaj na ciepło z ryżem albo ziemniaczanym purée.
Doładuj
Przeładuj