Kluseczki ze szpinakiem

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

kluseczki ze szpinakiem
fot. AdobeStock

Składniki

  • szklanka wody
  • pół szklanki mąki kukurydzianej
  • pół łyżeczki masła
  • garść posiekanego szpinaku
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 pomidory

Przygotowanie

Zagotuj wodę, wsypuj mąkę kukurydzianą – mieszaj, aż zgęstnieje. Dodaj sparzony wrzątkiem i posiekany szpinak, mąkę ziemniaczaną. Ponownie w rondelku zagotuj wodę. Nabieraj łyżką porcje kaszki i wrzucaj na wrzątek. Gotuj, aż kluski wypłyną. Podawaj z pokrojonymi i obranymi ze skórki pomidorami.

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Polecamy: Kluski z twarogu z sosem owocowym

źródło: Mamo to ja

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Oceń artykuł

Ocena 5 na 4 głosy

Popularne tematy