GRY
 
 

Kolorowe sałaty z orzechami i nasionami

Dla dziecka od 3. roku życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

Kolorowe sałaty z orzechami i nasionami - przepis na sałatkę
fot. materiały prasowe Fit&Easy

Składniki

  • 2 opakowania mieszanki sałat
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 2 łyżki orzeszków pini
  • 2 łyżki łuskanych orzeszków włoskich
  • 2 łyżki pestek słonecznika
  • 2 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w cząstki
 
Dressing:
  • sok z cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • szczypta soli morskiej

Przygotowanie

Sok z cytryny, oliwę z oliwek, syrop klonowy, sól zmiksuj w blenderze (dopraw do smaku). Mieszankę sałat wymieszaj z pozostałymi składnikami (pestkami i orzechami, awokado) i polej przygotowanym dressingiem. Przed samym podaniem delikatnie wymieszać.
 
Źródło: materiały prasowe/ przepis Sylwii Wiesenberg, ambasadorki marki Fit&Easy.
 
Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne

Doładuj
Przeładuj