- marchewka,
- brokuł,
- seler,
- ziemniak,
- natka pietruszki,
- koperek,
- filet z indyka (ok 25 g),
- łyżka kaszki manny,
- pół łyżeczki masła,
- woda do przegotowania.
Warzywa obrane i umyte kroimy drobno w kostkę lub plasterki, a następnie gotujemy w niewielkiej ilości wody. Później dodajemy brokuła, kawałek piersi z indyka lub kurczaka, oraz posiekana natkę pietruszki i koperek. Jak już warzywa będą ugotowane na koniec dodajemy pół łyżeczki masła oraz łyżkę kaszki manny błyskawicznej. Tak ugotowaną zupkę miksujemy blenderem lub przecieramy przez sitko na papkę z niewielkimi grudkami.
Przepis nadesłany przez Justynę na konkurs "Dodaj przepis". Weź udział w naszym konkursie i wygraj książkę kulinarną "Dodaj przepis".
Sprawdź inne przepisy na zupy