GRY
 
 

Zupa-krem z dyni i jabłka

Dla dziecka od 5. miesiąca życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

fot. materiały prasowe

Składniki

  • ok. 100–150 g obranej dyni
  • duże jabłko
  • łyżeczka masła

Przygotowanie

Dynię obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Jabłko umyj, obierz, usuń niejadalne części, pokrój na kawałki. Dynię i jabłka włóż do garnuszka, duś w niewielkiej ilości wody, aż staną się miękkie. Dodaj masło. Zmiksuj na jednolity krem. Rocznemu dziecku, które lubi ostrzejsze dania, możesz przyprawić zupę szczyptą gałkimuszkatołowej oraz pieprzu.

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem dyni
Polecamy: Zupa jabłkowa

źródło: Mamo to ja

Dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

Ocena (2 oceny)

4.5
Doładuj
Przeładuj