GRY
 
 

Krem z groszku

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 60 min.

Poziom trudności łatwy

zupa
fot. Panthermedia

Składniki

  • szklanka mrożonego zielonego groszku,
  • ziemniak,
  • łyżka masła,
  • 2 łyżki mleka,
  • szczypta soli i cukru,
  • 2 kromki bułki wrocławskiej,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie

Groszek i pokrojonego w kostkę ziemniaka włóż do garnka. Dodaj mleko, masło, sól i cukier. Gotuj na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Odstaw z ognia, zmiksuj, wylej na talerzyk. Bułkę pokrój w kostkę, obsmaż na oleju na złoty kolor. Połóż na krem.
Uwaga: zaostrzysz jego smak, dodając kilka wiórków startego żółtego sera.
Doładuj
Przeładuj