Krupnik inaczej

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

Czas przygotowania do 40 min.

Poziom trudności łatwy

zupa, krupnik, zupa warzywna
fot. Fotolia

Składniki

  • marchewka
  • 3 krążki pora
  • pół łodygi selera naciowego
  • brukselka
  • pół ziemniaka
  • 50 g mięsa wieprzowego (szynki)
  • łyżka drobnej kaszy jęczmiennej
  • łyżeczka posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie

Umyte mięso włóż go garnka. Wszystkie warzywa umyj, oczyść, włóż do garnka z mięsem (oprócz ziemniaków) i zalej wodą. Wsyp kaszę. Gotuj do miękkości, pod koniec dodając pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Wyjmij mięso, posiekaj je i z powrotem dodaj do zupy. Zagotuj chwilę i nalej na talerz. Przed podaniem możesz rozgnieść warzywa widelcem. Całość posyp drobno posiekaną natką pietruszki.
Oceń artykuł

Ocena 4 na 11 głosy

Popularne tematy