- 200 g makaronu fusilli
- 0,5 słoika suszonych pomidorów
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 100 g świeżych szparagów
- 100 g świeżej brukselki
- 1 świeży brokuł
- 8 pieczarek
- 0,5 szklanki drobno startego parmezanu
- 2 łyżeczki rozdrobnionej skórki od cytryny
- dodatkowo parmezan do posypania dania
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Na dwie minuty przed końcem gotowania dodajemy suszone pomidory. W między czasie na dużej patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła i oliwę z oliwek. Dodajemy szparagi, pokrojoną na ćwiartki brukselkę, brokuły oraz pieczarki pokrojone w plasterki. Całość smażymy przez około 8 minut, aż warzywa będą miękkie. Następnie do ugotowanego makaronu dodajemy usmażone warzywa oraz parmezan. Całość delikatnie mieszamy. Posypujemy skórką z cytryny i dodatkowo startym parmezanem.
Źródło: materiały prasowe Malma
Sprawdź inne przepisy na dania z makaronem