GRY
 
 

Makaron z jagodowym serem

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

fot. Fotolia

Składniki

  • 100 g makaronu, np. świderki
  • pół szklanki jagód
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki miodu
  • łyżeczka cukru waniliowego

Przygotowanie

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odsącz. Jagody umyj, odsącz, zmiksuj z jogurtem, miodem i cukrem waniliowym. Gotowym sosem polej makaron. Podawaj makaron lekko ciepły.
 
Nasza rada: Jeśli chcesz, by dziecko jadło zdrowiej, kupuj dla niego razowy makaron. Ma więcej witamin i składników mineralnych, a jest też bardzo smaczny.

Sprawdź inne przepisy na dania z makaronem

Ocena (0 oceny)

0.0
Doładuj
Przeładuj