Ta książka to świetne rozwiązanie dla osób, które na co dzień muszą zmagać się z rozmaitymi nietolerancjami pokarmowymi. Skierowana jest nie tylko do alergików - do których nawiązuje tytuł - ale mogą z niej również skorzystać weganie, wegetarianie czy osoby na diecie bezglutenowej. Katarzyna Jankowska udowadnia, że pomimo ograniczeń w diecie można odżywiać się smacznie i przede wszystkim zdrowo. Pokazuje, jak wyczarować smaczne dania przy użyciu coraz to nowych zamienników, zawierających w sobie cenne składniki odżywcze. Autorka przyznaje: "Wierzę, że jesteśmy tym co jemy, dlatego propaguję zdrowe odżywianie, pozbawione sztucznych barwników, konserwantów i żywności przetworzonej. Wszystkie moje potrawy powstają na bazie naturalnych i ekologicznych produktów".

Reklama

Katarzyna Jankowska, jak dotąd stworzyła ponad 600 dań z których skutecznie wyeliminowała najpopularniejsze składniki, które uczulają. Jej propozycje nie zawierają zatem takich alergenów jak mleko, jajka, orzechy, kakao, soję i miód. W książce prezentuje 100 sprawdzonych przepisów na tradycyjne i popularne dania kuchni polskiej. Aż 78 z nich dodatkowo nie zawiera glutenu.

Redakcja Babyonline.pl jest patronem medialnym książki.

Reklama

Dane wydawnicze:
Tytuł: „Mama alergika gotuje. Tradycyjnie”
Autorka: Katarzyna Jankowska
Wydawnictwo Edipresse
Liczba stron: 224
ISBN: 978-83-7989-327-0
Cena: 24,99zł (miękka okładka), 34,99zł (twarda okładka)
Rok wydania: 2014

Reklama
Reklama
Reklama