Składniki na 8 porcji:
- 2 paczki herbatników Petit Beurre
- 60 dag mielonego twarogu
- 20 dag cukru
- 1 torebka cukru waniliowego
- 250 ml kremówki
- 1 kg truskawek
- sok i skórka starta z 1 cytryny
- 3–4 łyżki kakao
- kieliszek syropu czekoladowego

Reklama

Sposób wykonania:
1. Twaróg utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i wymieszaj z ubitą kremówką. Podziel na pół. Do jednej części dodaj sok i skórkę cytrynową, do drugiej kakao i syrop.
2. W 3 rzędach ułóż na folii aluminiowej połowę herbatników. Posmaruj masą kakaową i przykryj pozostałymi herbatnikami. Drugą warstwę herbatników posmaruj białą masę serową.
3. Na środkowym rzędzie herbatników ustaw pionowo rząd truskawek. Następnie, pomagając sobie folią, złóż boczne rzędy herbatników tak, by powstał trójkąt. Sernik zawiń w folię.
4. Wstaw na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem odwiń z folii, ułóż na talerzu i pokrój na porcje. Udekoruj truskawkami.

Reklama

Przygotowanie: 25 min

Reklama
Reklama
Reklama