Zielony sos
... czyli pyszna kołderka dla wielkanocnych potraw.
- Wyd. Jedność dla dzieci
Opublikowano: czwartek, 20 marca 2008 15:00
Reklama
Propozycja wielkanocnych pyszności, które łatwo przygotujesz razem z dzieckiem. Przy okazji może to być świetna zabawa i zachęta dla małych niejadków.
Reklama
Przygotuj: dwie łyżki majonezu, dwie łyżki naturalnego jogurtu, pieprz, sól, dwa ugotowane na twardo jajka, garść rzeżuchy oraz miseczkę, łyżkę, deskę do krojenia i nóż.
Włóż do miseczki jogurt, majonez, pieprz oraz sól i starannie wszystko wymieszaj.
Posiekaj rzeżuchę.
Pokrój jajka.
Dodaj to do sosu i jeszcze raz starannie wymieszaj zawartość miseczki.
Reklama
Przepis pochodzi z książeczki Joanny Krzyżanek "Cecylka Knedelek", wyd. JEDNOŚĆ, Kielce 2008.
Reklama
Reklama
Reklama