Zielony sos
... czyli pyszna kołderka dla wielkanocnych potraw.
![8b.jpg 8b.jpg](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/56/2024/05/imgi1NGMs-3aa3b14.jpg?quality=90&resize=640,427)
- Wyd. Jedność dla dzieci
Data publikacji: czwartek, 20 marca 2008 15:00
Propozycja wielkanocnych pyszności, które łatwo przygotujesz razem z dzieckiem. Przy okazji może to być świetna zabawa i zachęta dla małych niejadków.
Reklama
Przygotuj: dwie łyżki majonezu, dwie łyżki naturalnego jogurtu, pieprz, sól, dwa ugotowane na twardo jajka, garść rzeżuchy oraz miseczkę, łyżkę, deskę do krojenia i nóż.
![imgyGyZDO-8f7bcb1](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/56/2024/05/imgyGyZDO-8f7bcb1.jpg?quality=90&fit=261,1067)
Włóż do miseczki jogurt, majonez, pieprz oraz sól i starannie wszystko wymieszaj.
Posiekaj rzeżuchę.
Pokrój jajka.
Zobacz także
Dodaj to do sosu i jeszcze raz starannie wymieszaj zawartość miseczki.
Reklama
Przepis pochodzi z książeczki Joanny Krzyżanek "Cecylka Knedelek", wyd. JEDNOŚĆ, Kielce 2008.
Reklama
Reklama
Reklama