GRY
 
 

Marchew i jabłko z indykiem - przepis

Dla dziecka od 7. miesiąca życia

Czas przygotowania do 60 min.

Poziom trudności średni

marchew, jabłko, przepis dla dzieci, przepisy kulinarne, przepisy dla niemowląt
fot. Fotolia

Składniki

  • 1/2 małej marchwi
  • 1/2 małego jabłka
  • łyżeczka świeżego masła
  • 20 g surowej piersi indyka - QAFP
  • 1/2 szklanki wody

Przygotowanie

Marchewkę umyj i obierz. Pokrój ją w kostkę, włóż do wrzątku. Dodaj umyte mięso i gotuj do miękkości. Jabłko opłucz i obierz, dodaj po ok. 20 minutach gotowania do marchewki i mięsa. Jeszcze chwilę gotuj wszystko na wolnym ogniu. Warzywa i jabłko przetrzyj przez sitko albo zmiksuj, mięso posiekaj. Dodaj masło i drobno pokrojone mięso. Potrawę zagotuj. To smaczny i wartościowy obiad dla dziecka.

1 porcja dla malucha - ok. 150 g

Ocena (2 oceny)

5.5
Doładuj
Przeładuj